Even voorstellen

Ik ben een buitenmens. Ik haal veel rust, ontspanning en energie uit de natuur, uit buiten zijn. Fietsend, wandelend, werkend in de tuin. Het helpt allemaal om stress te verminderen, energie op te laden en om onbewust tot nieuwe gedachten te komen. Dat is wat ik mijn klanten ook gun: meer rust en ruimte voor nieuwe inzichten die bijdragen aan het oplossen van het conflict.

Met ruim 20 jaar ervaring in het sociaal domein als leidinggevende en adviseur, heb ik veel ervaring opgedaan met het bemiddelen in conflicten of klachten. Of het nu ging om problemen tussen collega’s, tussen vrijwilligers en een coördinator, binnen een bestuur of in de samenwerking met andere organisaties.

"Mijn stijl kenmerkt zich door rust, betrokkenheid, respect en vertrouwen."

Mijn uitgangspunt is dat mensen zélf tot de beste oplossingen van hun probleem kunnen komen. Zij weten wat er speelt en voelen de emoties. Ik help ze om boven tafel te krijgen wat voor hen belangrijk is; soms weten ze dat zelf niet direct. Vaak gaat het om andere zaken dan waar ze in eerste instantie een oplossing voor zoeken. Ik vind het heel inspirerend om mensen te helpen met elkaar in gesprek te komen om oplossingen te zoeken voor hun geschil.

Specifieke deskundigheid

Specifieke deskundigheid heb ik op het terrein van autisme (autisme spectrum stoornis, ASS) en in het werken met mensen met een andere culturele achtergrond. Binnen mijn directe omgeving heb ik te maken met mensen met autisme. Vanuit die ervaring ben ik veel gaan lezen over ASS en heb ik een speciale scholing gevolgd over wat belangrijk is in de communicatie met mensen met autisme. Daarnaast heb ik als afgestudeerd niet-westers socioloog meerdere jaren in Afrika gewerkt. En heb veel gereisd, in verschillende landen in Afrika, in India en Nepal.

Als geschoold mediator en vertrouwenspersoon beschik ik over voldoende basiskennis om deelnemers te informeren. Wanneer een zaak meer specialistische kennis van bijvoorbeeld arbeidsrecht of financiën vereist dan ik in huis heb, zal ik adviseren een specialist te raadplegen zoals bijvoorbeeld een arbeidsrecht deskundige.

Lidmaatschappen en certificering

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Mediators Vereniging (de beroepsvereniging van mediators in Nederland). Ook ben ik geregistreerd bij het MfN, Mediatorsfederatie Nederland. Het MfN is de autoriteit op het gebied van mediation in Nederland. Tenslotte ben ik gecertificeerd door de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.